Inleiding

INLEIDING:


Op 3 mei 1948 ’s morgens om half één zag ik het levenslicht in een benedenwoning in de Amsterdamse Jordaan. Eén van de mooiste plekjes in Nederland.

Op zevenenvijftig jarige leeftijd verhuisd naar Twente.

Mijn herinneringen zijn inmiddels in boekvorm verschenen en te bestellen via de volgende link:

https://www.centrumvankracht.nl/index_jordanees.html




zondag 13 januari 2019

nieuwe boek.......

Het eerste boek is nog warm en het vervolg wordt al geschreven.

Het zullen de vele gebeurtenissen zijn in en om de Jordaan met alle belevenissen die ik heb gehad. Er is zo ontzettend veel dat er een selectie moet komen maar het wordt zeker een leuk boek met veel herkenbare feiten.

Een klein voor proefje........



Groenpol had drie huisjes op een vakantiepark die alleen via loting door het personeel betrokken konden worden.
Het park heette Beltgraven en lag bij Oldebroek in Gelderland. Er werd geloot en het was maar voor één week maar door zijn revalidering mochten we veertien dagen. Geweldig! Je reisde met de bus vanaf het Centraal Station in Amsterdam naar Oldebroek. De bussen stonden op zaterdag bij het Oosterdok op het parkeer terrein bij het opleidingsschip de Pollux. Op de ramen van de bussen stond welke je moest hebben en de koffers gingen met een vrachtwagen. In Beltgraven kreeg je een kaart en kon je naar het huisje lopen. De koffers werden later gebracht door een tractor met aanhangwagen.

Een bosrijk gebied maar stil en rustig was het er zeker. Het huisje waar we verbleven heette ‘Vreugde’..........................................................................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten